Сред хората от Търнето

  Живеещите на Търнето оценяват това, което вече е направено – и водния цикъл, и улица „Македония”.  Там обаче движението е много натоварено и трябва да има пешеходна пътека, за да се пресича спокойно и безопасно.  

  На предизборната среща научихме, че на частен адрес между улиците „Пряспа” и „Вежен” в 4 стаи живеят 30-ина роми, които са приходящи, нарушават спокойствието на гражданите. Имало и незаконни постройки, появили се без строително разрешение.

  Хората не говориха само за проблемите на района – за недоброто състоянието на детските площадки, които трябва да се поддържат, за неорганизирания  градски транспорт. 

  Предложиха също така Римския път който минава през квартала да се маркира като туристически маршрут, което буди въпроса защо това не е направено досега, след като твърдим, че туризмът в общината е с приоритет.

  Срещата бе в местния клуб, чийто покрив, както споделиха а и се вижда, се нуждае от ремонт, тъй като е протекъл.

  Ангажиментите, които бих поел като общински съветник, са да се поддържат общинските клубове чрез създаването на общинско предприятие за целта, да съдействам за осветяване на участъка между „Калинел” и квартал „Балкан” ( за това стана дума и на срещата в този квартал). Смятам също така, че трябва да има указателни табели там за посоките Пловдив и център. Ще проверя и възможността за пешеходна пътека на натоварената улица. А за незаконно живущите и нарушаването на реда ще трябва да се правят проверки за адресна регистрация, защото всички граждани имат равни права и задължения, законът е над всички.

  Галерия със снимки

  © 2024 Камен Спасовски - официален сайт