В Ломец похвалиха строителството на моста

  Хората в Ломец бяха много чистосърдечни и излъчващи топлота. Те похвалиха фирмата, която сега работи по моста им – един доста тежък проблем, който вече намира решението си. Оказал се е по-сложен, отколкото първоначално се е предполагало, затова сега се поставят стабилни основи. Присъстващите споделиха болките си – но част от тях са извън правомощията на общината.

  Стана дума за улица, която е асфалтирана, но в този процес не е направено предварително нещо важно – не е хваната в тръба подпочвената вода, която тече отгоре върху асфалта, който  през зимата се превръща в пързалка. Тя е обаче не е само опасна, а и ще разруши покритието. Това ще бъде проучено и съответно отстранено. Ще проследя как се работи и доколко бързо ще се реагира, защото зимата предстои.

  Хората се оплакаха от факта, че четат остарели вестници, чиито новини отдавна знаят от други канали. Причината – пощенското обслужване, което е сведено до няколко дни от седмицата. Нашият кандидат за кмет Донка Михайлова им обясни, че за жалост всичко е сведено до икономически смисъл,  че  не е общинско задължение, но все пак тя ще има разговор по въпроса с шефа на пощите в Ловеч.

  Ломенчани поискаха поне половин щатна бройка за чистота – защото техният кметски наместник лично се занимава и с тази дейност. Издръжката на такава дейност в малките селища може да стане и с пари от общинския бюджет, ако съветниците дадат своята подкрепа, каза Михайлова и обеща да се търси решение.

  По-широко бе обсъдена темата за сметосъбирането, в което се включих и аз. Разяснихме, че увеличаването на таксата смет през годините за разлика от данъка върху имотите, който остана същият, е свързано с ангажименти на страната ни пред ЕС. Решението да не скача таксата е по-малко количество битови отпадъци да стигат до депото – затова се изгражда сега сепарираща и компостираща инсталация. Благоприятно за нас, троянци, и за жителите на цялата община е, че общинското предприятие „Комунални услуги” извършва сметосъбиране и сметоизвозване.

  „Тук живеят най-честните хора”, каза за хората от Ломец кандидатът за общински съветник Васил Радойчевски.

   

  © 2024 Камен Спасовски - официален сайт