СЪСТЕЗАНИЕ ПО СПОРТЕН РИБОЛОВ

  За втора поредна година в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП) се проведе състезание по спортен риболов „Първи стъпки в рибарството“, организирано от Областния съвет на БЧК-Ловеч, БМЧК-Ловеч и БМЧК-Троян и Община Троян.

  Записаните предварително участници бяха 19, разпределени в три възрастови групи, както следва: в I група от 6 г. до 9 г. - 1; II група от 10г. до 13 г. - 7 и III група от 14г. до 16 г. – 11. На състезанието на 25.06.2022 г. в 9 ч. се явиха 18 участници. Всеки избра място за риболов около красивия язовир. Младите риболовци показаха умения в ловене на дребни рибки - уклей. За съжаление никой не успя да улови шаран или друга по едра риба. Организаторите преброиха улова на всеки и класираха участниците в трите възрастови групи. На призовите места се отличиха:

  В I възрастова група:

  • на  първо място Марина Минкова Стоева на 9 г. с улов 40 уклея.

  Във II възрастова група:

  • на първо място Христо Димитров Ковачев на 13 г. с улов 77 уклея.
  • на второ място Ваньо Веселинов Стоянов на 13 г.
  • на трето място Мирослав Николаев Нанков на 13 г.

  В III възрастова група:

  • на първо място Габриел Пламенов Георгиев на 15 г. с улов 80 уклея.
  • на второ място Даниел Веселинов Стоянов на 15 г.
  • на трето място Михаел Андрей Илиев на 14 г.

  Отличилите се риболовци получиха от БЧК-Ловеч грамоти, „Клетва на рибаря“ и награди – рибарски принадлежности и сувенири. На всички участници бяха раздадени пакет информационни материали от БЧК. 

  След състезанието доброволци от БМЧК-Ловеч направиха демонстрации: как се спасява човек във водоем с топка и въже и какви опасности крият различните водоеми и начини да се предпазваме от тях. Доброволците напомниха какви последствия могат да се получат при забранени скокове в различните водоеми и необходимостта от стриктно спазване на указанията давани от водните спасители. Младежите от БМЧК-Ловеч демонстрираха на манекен оказване на първа долекарска помощ при различни инциденти. Желаещите участници в състезанието приложиха новите знания и опитаха изкуствено дишане и сърдечен масаж върху манекена.

  Организаторите на риболовното състезание изказват сърдечна благодарност на г-н Минко Кючуков, любезният домакин – стопанин на язовира в местността „Сланинкови поляни“ (язовир ДАП).

  Източник: troyan.bg
   
   

  Галерия със снимки

  © 2024 Камен Спасовски - официален сайт