Моята позиция

  Сред овощните и зеленчукови градини, по десния бряг на р.Бели Осъм, от Пачовия мост до р.Черни Осъм, е индустриалният квартал на Троян до 1945 година. Там е построена електроцентралата на Воден синдикат „Троян“, железарската работилница на братя Дренски и фабриката за шперплат „Копройиз“.
  Водният режим на 80-хилядния Перник, режимът в Ловеч, Плевен и на други места (може временно да са отменили, но намалелият дебит на водата от групата „Черни Осъм” е голям проблем) поставиха в цялата му острота проблема с водоснабдяването и при нас. Нямаме режим, само в Белиш още от лятото хората страдат от безводие, но това не трябва да ни отпуска. Тези дни общината обяви конкурс за управител на ВиК. Преди години фирмата е била с добро управление, имала е голяма печалба, правила е инвестиции. Сега обаче картинката не е розова. Финансовият резултат е лош. Освен това не се изпълнява програмата…
  Днес ще имаме от 13,30 ч. извънредно заседание. Искането е наше, на съветниците от БСП. Целта е да изберем председател на общинския съвет, тъй като на предходното заседание страстите бяха много нагорещени и не се обединихме около нито една кандидатура. Очаквам днес разумът да надделее и да гласуваме за най-подходящия за този важен пост, за да тръгне работата на новия общински съвет както трябва. На заседания на общинският съвет за нов председател беше избран инж. Петко Пенков от ГЕРБ. До избора му се стигна, след второто гласуване Росен Веселинов (БСП) си оттегли кандидатурата и благодари за доверието, така започна гласуването,…
  Резултатите от изборите са ясни. Нашият кандидат за кмет убедително спечели още на първия тур.
  В навечерието на изборите всеки гражданин вероятно вече се е ориентирал към кого да се насочи – политическа партия или отделна личност, на която има доверие.
  Салонът бе почти пълен, но някои предпочетоха да останат прави и да репликират или подвикват от задната част на салона. Предната вечер тук са били наши опоненти, довели за концерт Орхан Мурад. „След него няма как да сме по-атрактивни, освен да отговаряме откровено на въпросите ви”, каза кандидатът за кмет Донка Михайлова.
  Понякога забравяме, че община Троян не е само един град, в който са съсредоточени голяма част от предприятията и където има няколко училища, болница, спортни клубове, много магазини, почти всичко, което е нужно на хората за нормален живот.
  "На среща с хората от района на Малкия пазар разисквахме колко се промени той за последните четири години - пазара, новото кръгово при АИР-а, новата улица “Дойранска епопея”, реконструкцията на ул. “Стара планина”, ул. “Бенковски”, части от улиците “Васил Левски”, “Еделвайс”, “Кирил и Методий”. Обсъждахме и плановете за напред - изграждане на канализация по ул. “ “Васил Спасов”, реконструкция на ул. “Тома Хитров” и “Любен Каравелов”, за който има готов проект и строително разрешение. Проектиран е и паркинг зад АИР-а и той значително ще облекчи паркирането в района". Това публикува във фейсбук страницата си Донка Михайлова. Напълно споделям оценката за…
  Големият салон на читалището бе почти пълен. Кандидатът ни за кмет в селото с най-голямо землище на територията на нашата община – Виолета Стоянова представи своите идеи, като показа колко добре познава проблемите и нуждите.
  Макар срещата ни с живеещите в ж.к. „Лъгът” да бе определена за неделната вечер, дойдоха доста хора, които искаха да бъдат чути техните проблеми.
  Страница 1 от 4
  © 2020 Камен Спасовски - официален сайт