Моята подкрепа за селата – за да живеят там хората по-добре

  Понякога забравяме, че община Троян не е само един град, в който са съсредоточени голяма част от предприятията и където има няколко училища, болница, спортни клубове, много магазини, почти всичко, което е нужно на хората за нормален живот.

  Общината са и още 21 селища – по-големи или по-малки села, в които също има производствени фирми, има земеделски стопани, има много хора в пенсионна възраст. Бях на всички срещи на представителите на коалицията „БСП за България” по селата. Чух какви проблеми вълнуват хората, какво очакват те от местната власт. Видях с очите си колко запустели къщи има в нашите красиви села, колко бедни изглеждат хората тук. Имам желание – като общински съветник, да бъда от онези, които ще дават силната си подкрепа за селата. За да направим – като общество, животът в тях по-добър. Защото нашите майки и бащи, нашите роднини в селата не са заслужили да им липсват постиженията на цивилизацията за нормален живот.

  Какво предлага за най-голямото село в Троянско – Орешак, нашият кандидат Мариан Йовевски? В неговата програма за развитие на селото са включени много важни за развитието на селото проекти. Тук е цялостната реконструкция на основната улица – „Стара планина”, асфалтиране на второстепенни улици, разширяване на гробищния парк. Наред с това е включил канализацията на селото и етапно изпълнение на главния събирателен колектор „А”.  На вниманието му е и съдбата на училището – да се издигне авторитетът му, както и да се засилва атрактивността на Националното изложение на занаятите, една от гордостите на Орешак и на общината. Г-н Йовевски обещава максимален обхват на електронните услуги  и комплексното административно обслужване на гражданите и бизнеса. Има намерение да търси средства, за да се направи ремонт на тукашния стадион. Програмата му включва жизненоважни за голямото цветущо село моменти, нейното осъществяване ще го превърне в една от перлите на общината.

  С цялата си енергия и професионален капацитет ще помагам на нашия кандидат, за да превърне в реалност хубавата си програма. Ако хората от селото се спрат на друг кандидат, ще подкрепям всяко полезно решение.

  В селото, където са мои близки – Калейца, ние предлагаме за кмет една енергична дама – Стела Чолакова. Нейните идеи са за подмяна на водопровода и след това за реконструкция на улиците, за реконструкция на площада на селото, за поетапен ремонт на читалището. Затвореното училище според г-жа Чолакова трябва да получи нов живот – да се превърне в социален дом за възрастни хора, от какъвто има голяма нужда. В програмата е заложила развитие на две от уникалностите на Калейца – Празника на гъбите и водопад „Скока”, за който идеята е да има по-добър достъп, паркинг, пространството да се облагороди.

  Будните, интелигентни жители на Калейца заслужават подкрепата на общинския съвет, за да се осъществят тези намерения. Калейца е една от моите големи каузи.

  © 2024 Камен Спасовски - официален сайт