Книга за Балевския род представиха в Троян

  Потомци са фотографът и журналист Васил Балевски и художникът Цвятко Дочев Потомци са фотографът и журналист Васил Балевски и художникът Цвятко Дочев Васил Радойчевски

  Присъствах на премиерата в Троян на книга, написана от свързан родово с троянския край българин, отдавна живеещ в чужбина – Марин Троянов.

  Събитието бе в Информационно-културния център, събра много почитатели и потомци на големия род, дал на Троян значими личности, включително кмет. Сред по-видните днес потомци са фотографът и журналист Васил Балевски и художникът Цвятко Дочев, които лично присъстваха на представянето.

  Родоначалникът Балю е дошъл от Охрид в нашия край, направил хан на Камен мост и оттам тръгнал животът на рода. Авторът е съсредоточил изследванията си върху началните 150-200 години, като стига до Освобождението. Оттам насетне има още много да се проучва и пише, стана ясно на премиерата. Тя е трета по ред след Плевен и Ловеч.

  Книгата е издадена от издателството със седалище Добродан „Аля” на Ангелина Иванова, която каза, че е работила с голям интерес върху книгата и я препоръча горещо на читателите.

  © 2022 Камен Спасовски - официален сайт